Info frequence
  Acupunctuur
  Schedel-acupunctuur
  Cosmetica-acupunctuur
  Massagetherapie
  Kinesiologie
  Chakra-therapie
  Multi-wave Oscillator
  Moxa-lamp
  Kosten / vergoeding
  Gastenboek
  Webwinkel
  Contact
 
GEREGISTREERD
ZHONG
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR
TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE
 
 

ACUPUNCTUUR

Zoals de meeste mensen wel weten werken acupuncturisten met naalden. Ik krijg regelmatig de vraag "wat doe je eigenlijk hiermee?".
Kort gezegd beïnvloed je met het prikken van de naald op specifieke plekken de energiedoorstroming in een meridiaan. Meridianen zijn kanalen waar energie in stroomt. Het is voornaam dat deze blokkadevrij zijn om zo onze organen en de rest van ons lichaam gezond te  houden.

Dit is gebaseerd  op een eeuwenoude Chinese theorie en filosofie die tegenwoordig nog steeds zijn  bestaansrecht verdient. Sterker nog, er komen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die het bestaan van meridianen en de werking van acupunctuur bevestigen. Het gevoel van “daar moet je in geloven” is daarmee al lang achterhaald.

Wanneer  kan acupunctuur helpen?

De wereldgezondheidsorganisatie beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen zoals vele soorten pijnen: hoofdpijn, rugpijn, maag-darmklachten, longklachten, overgangsklachten, psychische klachten, slaapstoornissen, huidklachten, overgewicht enz.